BRC Belgesi

BRC Belgesini Hangi Firmalar Almalı ?

BRC Belgesini Hangi Firmalar Almalı ?

BRC Global Standart, üretim, paketleme, depolama ve güvenli gıda ve tüketim ürünlerinin dağıtımı sağlayacak bir kuruluş tarafından yerine getirilmesi gereken şartları belirten, bahsedilen dört sektörün önde gelen Teknik Standartlarının bir araya getirilmiş halidir. Başlangıçta British Retail Consortium Birleşik Krallık'ın üyelerinin ihtiyaçlarına yanıt olarak geliştirilen standartlar dünya çapında kullanım kazanmış ve AB, Kuzey Amerika ve daha uzak perakendeciler ve markalı üreticilerin giderek artan sayıya ulaştığı görülmüştür. Bir üçüncü taraf Sertifikasyon Kuruluşları tarafından denetim yoluyla elde edilebilen Global Standartır. BRC Belgelendirmesi, perakendeciler ve tedarikçilerinin yeteneği ve yeterliliği olan markalı üreticilerin güvence metodudur. Perakendeciler ve üreticilerin kendi denetimlerini yürütmeleri için gerekli denetim ihtiyaçlarını ve mali yükünü azaltır.

Müşteri ürünleri ile ilgili olan BRC Standardının bazı bölümleri genel olarak uygulanabildiği gibi bazı bölümleri ürüne özel uygulanır.

Genel bölümler; imalat, ham madde alımı, hazırlık, geliştirme, paketleme ve depolama alanları, personel alanları, fiziksel, kimyasal ve biyolojik ürün kontaminasyonu(bulaşma) riski, tehlike ve risk yönetim sistemi, ürün dizayn, geliştirme, personel hijyeni ve eğitim BRC Teknik Standardı, Ambalaj Malzemeleri BRC ve IOP (Ambalajlama Enstitüsü) standardı perakendecilere ve gıda üreticilerine yasal yükümlülüklerini yerine getirme hususunda yardımcı olması amacıyla hazırlamıştır.

Standart perakendecilere gıda ürünleri için ambalaj tedarik eden firmaların denetlenmesi için genel bir temel oluşturarak tüketicilerin korunmasını sağlamaktadır.

Bu standarda uygunluğun sağlanabilmesi için gıda endüstrisi (tedarikçiler) altı temel kriteri yönetim sistemlerine adapte etmelidirler.

Standart; HACCP Sistemi, Kalite Yönetim Sistemi, Tesis Çevre Standartları, Ürün Kontrolü Süreç Kontrolü, Personel bölümlerinden oluşmaktadır.

BRC Gıda Standardı, gıda işlenmesini kategorize etmiş ve 6 başlık altında inceleyip yayınlamıştır. Firmalar belgelendirme başvurusu yaparlarken bu kategorileri inceleyip kendileri için uygun olan kategori üzerinden başvuru yapmalıdırlar.

1-İşlenmemiş et ve balık ürünleri (Kırmızı ve beyaz et- balık, işlenmemiş et ve balık ürünleri)

2-Üretim (Taze ve dondurulmuş meyve ve sebze)

3-Günlük Yiyecekler(süt ve süt ürünleri, yumurta

4-Pişirilerek dondurulmuş, yemeğe yada pişirmeye hazır et ve balık ürünleri

5-Çevre koşullarına dayanıklı, ısı korumalı, paketli gıda ürünleri

6-Çevre koşullarına dayanıklı diğer gıda ürünleri (içecekler, unlu mamuller, kurutulmuş gıdalar, hafif gıda ürünleri ve kahvaltı tahılları, sıvı ve katı yağlar, gıda katkı maddeleri)

Bu kategoride olan tüm zincir halkalarındaki kuruluşlar ve bu kuruluşlara tedarik sağlayan kuruluşlar içindir.

BRC Belgesi Nedir ?

BRC, İngiltere perakende ticaretini temsil eden ticari bir örgüttür.Bu örgütü oluşturan üyeler, büyük alış veriş merkezlerinden küçük büfelere kadar farklı büyüklüktedir. BRC perakendeciliği ve tüketiciyi etkileyen birçok konu ile doğrudan ilgilenmektedir ve lobi faaliyetleri...

Devamı...

BRC Belgesinin Hedefleri Nelerdir ?

BRC’ nin hedefi İngiltere’ deki herhangi bir perakendeciye, onun tedarikçisine veya diğer standardları kullananlara ambalaj malzemesi temin eden firmalar için gerekli olan güvenlik, kalite ve uygulama kriterlerini belirlemektir. Standardın formatı ve içeriği firmanın...

Devamı...

BRC Belgesinin Faydaları Nelerdir ?

BRC standardının uygulanması sayesinde bir çok fayda sağlanabilir:
Standard; kalite, hijyen, sanitasyon ve ürün güvenliği konularını detaylı bir şekilde kapsadığından bu konulara yönelik başka sertifikasyon hizmeti alınmasına gerek kalmaz...

Devamı...

BRC Belgesinin Tarihçesi Nedir ?

1998-BRC Standard İngiltere’ de ilk defa denetim standardı olarak yayınlandı.
1999-EN 45004 Akrediteli ilk Denetim Kuruşlarını onayladı ve BRC Akredite olarak verilmeye başladı.
2000-Versiyon 2 yayınlandı....

Devamı...

BRC Belgesi Prensipleri Nedir ?

Genel olarak 11 temel ilke BRC sistemininin misyonunu özetlemektedir.
1-Değerlendirmenin tekrarlanmasını en aza indirmek
2-Saydamlığı ve dürüst ticaret mevzuatına uygunluğu temin etmek
3-Standartları ve destek süreçleri sürekli gözden geçirmek...

Devamı...

BRC Belgesinin Bölümleri Nelerdir ?

BRC Standardı 7 bölüme ayrılmıştır:
1. Üst Yönetim Taahhüdü ve Sürekli İyileştirme - herhangi bir gıda güvenliği sisteminin etkili olabilmesi için bu İşletme üst düzey yönetimi tamamen uygulama ve sürekli gelişimi taahhüt esastır....

Devamı...

BRC Belgesi Nasıl Alınır ?

Kolay ve kısa 8 adımda belgelendirme yapılmaktadır:
ADIM 1 – İş Planlama
BRC Global Standardı sertifikasyonu temini bazı şirketler için büyük sorun olabilir. Belge almak isteyen şirketlere bir belgelendirme...

Devamı...

Popüler Hizmetler

doğal gıda belgesi
Doğal Gıda Belgesi

Ürün Belgelendirme

akredite helal belgesi
Akredite Helal Belgesi

Gıda Belgelendirme

iso 9001 kalite belgesi
ISO 9001 Kalite Belgesi

Sistem Belgelendirme

iso 13485:2016 medikal cihazlar belgesi
ISO 13485 Medikal Cihazlar Belgesi

Sistem Belgelendirme

iso 14001:2015 çevre yönetim belgesi
ISO 14001 Çevre Yönetimi Belgesi

Sistem Belgelendirme

ce belgesi
CE Belgesi

Ürün Belgelendirme

iso 50001:2018 enerji yönetimi belgesi
ISO 50001 Enerji Yönetimi Belgesi

Sistem Belgelendirme

kaldırma iletme ekipmanları periyodik kontrolü
Kaldırma İletme Ekipmanları Periyodik Kontrolü

Periyodik Kontroller ve Muayene